Doi ucraineni prinși la Porubnoie pe când încercau să intre în România prin vama Siret cu 675 mii de dolari și 250 mii de euro (foto: BucPress)

Agenția de știri BucPress din Cernăuți – Ucraina a publicat o știre conform căreia doi cetățeni ucraineni  au încercat să scoată ilegal din țară peste 675 mii de dolari și 250 de mii de euro, echivalentul a peste 33 milioane de grivne. Ei au fost opriți de grănicerii ucraineni din punctul de trecere al frontierei de la Porubnoie, corespondentul dincoace de graniță a PTF Siret, înainte de a intra în România:

”Serviciul Grănicerilor de Stat din Ucraina a anunțat, luni, că la PTF Porubne din regiunea Cernăuți au fost depistați doi cetățeni ucraineni care au încercat să scoată din Ucraina valută nedeclarată.

Conform organului vamal, în automobilul primului cetățean, în vârstă de 30 de ani, au fost găsiţi bani nedeclaraţi în valoare de 349 mii dolari și 198,5 euro. 

În urma inspectării celeilalte mașini, conduse de un cetățean în vârstă de 56 de ani, grănicerii și vameșii au găsit 325 mii dolari și 250 mii de euro nedeclarați.

Cei doi nu aveau niciun document prin care să justifice proveniența sumei și care să le permită să scoată banii din țară.

După întocmirea documentelor, (echivalentul valutei străine în grivne –  peste 33 milioane grivne) banii au fost confiscați, soarta lor urmând să fie decisă de instanță.”

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *