Doina Popa, secretara primarului Sucevei, a murit subit, la 60 de ani

Doina Popa, secretara primarilor  municipiului Suceava timp de 30 de ani, a murit. Avea doar 60 de ani și avea probleme cardiace pe care nu le discuta cu cei mai mulți dintre cei apropiați.

Această veste nefericită  a fost anunțată de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu:

”Am primit vestea tristă a trecerii fulgerătoare la cele veșnice a doamnei Doina Popa, care în ultimii 30 de ani a fost secretara primarilor Sucevei. A fost un om organizat și responsabil, plin de viață și săritor, de care ne va fi dor! Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace și să-i întărească familia pentru a trece peste acest moment de grea încercare!
Sincere condoleanțe!”.

A încetat fulgerător din viață Doina Popa, omul  care, de aproape 30 de ani,   a fost ”cerberul”  de la intrarea în infernul birourilor primarilor municipiului Suceava. Dincolo de ușa capitonată  se discutau proiecte, se puneau la cale afaceri, oamenii cu responsabilități pentru destinele orașului Suceava se enervau ori se calmau, doamna Doina le auzea pe toate și niciodată nu s-a gândit să scrie o carte despre chestiunile care se petrec în spatele ușilor capitonate. S-a făcut că nu le-a știut și nu le-a auzit niciodată.

Un om de o discreție care nu se poate recomanda nimănui. Să-ți fie pe plac să spui  celor din jur că ești bolnav? Mai degrabă taci. Să-ți fie pe plac gândul că dacă stai acasă ai atât de multe lucruri de rezolvat și care nu țin de simplul apel la un sprijin din afară? Mai degrabă taci. Să știi că sprijinul acordat este bun, dar cu el nu se mai poate rezolva mare lucru? Mai degrabă taci.  

Mai degrabă a decis să rămână doamna Doina Popa, omul cunoscut, echilibrat, la fel de civilizat și pe timpul lui Gheorghe Toma, și pe cel al lui  Constantin Sofronie, și pe vremea lui Marian Ionescu, și pe timpul lui Ion Lungu. Fără echilibrul ei asigurat prin umorul spontan  și prin buna-cuviință, plecarea doamnei Doina Popa de tot din Primărie  produce efecte. Unul, și cel mai mic dintre acestea, sfâșierea inimii celui care scrie aceste cuvinte.     

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *