Actualitate

Doliu local în Rădăuți pentru dansatorii Ansamblului ”Florile Bucovinei, morți în accidentul de la Dorna Candrenilor. Concertele programate pentru Târgul Olarilor se anulează

Primăria Municipiului Rădăuția a anunțat că împărtășește vestea tragică  a decesului celor patru dansatori ai Ansamblului „Florile Bucovinei” din Rădăuți care și-au pierdut viața într-un grav accident rutier, în dimineața zilei de 21 august 2023: Robert Ionel Mafteian (20 de ani), Maria Balan (26 de ani), Ioana Tiperciuc (18 ani) și Andrei Pintilescu (31 de ani).

Acești artiști talentați și dedicați urmau să ne încânte cu dansul lor la cea de-a 40-a ediție a Târgului Olarilor „Ochiul de păun”, din Rădăuți.

Consiliul Local Rădăuți, alături de primarul Bogdan-Andrei Loghin, au luat decizia de a declara doliu local, în semn de respect șisolidaritate față de familiile greu încercate în aceste momente dificile.

Astfel, întreaga comunitate se unește într-un moment de profundă tristețe și suferință alături de familiile celor care ne-au părăsit prematur:

„ Suntem alături de voi cu gândurile și inimile noastre și vă transmitem sincere condoleanțe. În aceste momente dificile, sperăm ca familiile celor patru tineri artiști să găsească puterea să treacă peste această pierdere imensă. De asemenea, în semn de respect față de tragedia care azdruncinat comunitatea noastră, vom renunța la momentele artistice și concertele dedicate Târgului Olarilor, ediția 2023, iar tiribombele care vor participa la târg o vor face fără muzică ambientală, Târgul Olarilor desfășurându-se în liniștea impusă de tristul eveniment” – a transmis primarul Bogdan Loghin

Concertele se vor reprograma pentru o dată ulterioară!

În acest fel, dorim să aducem un ultim omagiu și să onorăm memoria celor care au adus atâta bucurie comunității noastre și, nu în ultimul rând, Bucovinei! Se arată într-un comunicat semnat de Corneliu Cârdeiu, consilier al primarului Bogdan Loghin.

(Colaj foto cu mesaj: Sorin Filip, managerul Centrului Cultural Bucovina)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *