Mopan Suceava
Evenimente

Dom Polski din Poiana Micului, gazda Festivalul Încondeierii Ouălor. Comunitatea poloneză marchează tradițiile Pascale

Sâmbătă, 23 martie 2024, comunitatea poloneză din Bucovina s-a întâlnit la Dom Polski din Poiana Micului pentru a participa la cea de-a V-a ediție a Festivalului Încondeierii Ouălor.

Au participat la renumitulși tradiționalul festival membrii comunităților din Păltinoasa, Cacica, Pleșa, Poiana Micului, Solonețu Nou, Suceava, Vicșani, Moara, Gura Humorului, Siret.

Fiecare gospodină a venit cu instrumentele specifice acestui meșteșug, utilizate în zonele de unde provin și au început demonstrațiile de măiestrie.

”Evenimentul a fost o ocazie bună pentru a petrece timp împreună în această perioadă de dinaintea Paștelui, pentru a schimba informații și a observa tehnica folosită de gospodinele din fiecare localitate în parte. Unul din scopurile evenimentului este acela de a transmite tinerei generații acest frumos meșteșug pentru ca acesta să fie păstrat în ani ice urmează”, au transmis reprezentanții Dom Polski.

La eveniment au fost prezenți Excelența Sa Paweł Soloch – ambasadorul Republici Polonia la București, viceconsulul Poloniei la București – Jakub Lompart, o delegație a schimbului XIV al Contingentului Militar polonez ce staționează la Craiova, în frunte cu comandantul, mjr. Daniel Grabowski precum și directorul Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” Zbigniew Kowalski.

Au fost întâmpinați de gazdele: președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, vicepreședinții Ștefania Carmen Zielonka și Ștefan Longher precum și parohul din Poiana Micului, pr. Alin Cătălin Butnaru.

Sursa: https://www.facebook.com/www.dompolski.ro

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other