Mopan Suceava
ActualitateCultural

”Dor de viață, dor de cântec. De Rusalii în muzee”, spectacole cu public la Muzeul Satului Bucovinean și la Cetatea de Scaun, acțiune comună cu Centrul Cultural “Bucovina”

”Dor de viață, dor de cântec. De Rusalii în muzee”, proiectul comun al   Muzeului Național al Bucovinei  și Centrului Cultural “Bucovina” va debuta de mâine 5 iunie, la Muzeul Satului Bucovinean și la Cetatea de Scaun. Artiști populari de prestigiu ai Ansamblului Ciprian  Porumbescu vor oferi mici spectacole în incinta Muzeului Satului Bucovinean iar artiști care vor interpreta muzică clasică vor putea fi regăsiți Curtea interioară a Cetății de Scaun.  

Prezentăm programul proiectului care în mod cert va trezi interesul pentru vizitarea celor două obiective culturale din administrarea Muzeului Național al Bucovinei:

“DOR DE VIAȚĂ, DOR DE CÂNTEC. DE RUSALII ÎN MUZEE”
Spectacole în aer liber, organizate la Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 5 – 7 iunie, începând de la ora 13!

Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural “Bucovina” invită publicul la după amiezi de relaxare culturală!

Spectacolele vor avea loc în paralel, la Muzeul Satului Bucovinean și în Curtea Interioară a Cetății de Scaun a Sucevei.

5 – 7 iunie 2020, cu începere de la ora 13:

MUZEUL SATULUI BUCOVINEAN:
Ansamblul artistic “Ciprian Porumbescu” aduce în fața publicului sucevean, momente artistice folclorice susținute de interpreții: Lucica Păltineanu, Marian Gogan, George Finiș, Rodica Andronic, Nicolae Vieru, Dinu Croitor, Constantin Pascal, Adrian Semeniuc, Dan Decebal Chitic, Cosmin Croitor, Vlad Dochița, Leonard Raicu.

CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI: Curtea Interioară a Cetății:
Artiștii Diana Păstru, Johannes Onesciuc, Emil Lupu și Ionuț Țanța vor încânta publicul vizitator cu lucrări celebre de muzică clasică și caffe-concert.

Organizatorii au luat toate măsurile sanitare și de distanțare pentru desfășurarea spectacolelor cu respectarea normele de siguranță, astfel încât publicul vizitator, artiștii și angajații muzeului să fie în deplină siguranță!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *