”Dor de viață, dor de cântec. De Rusalii la muzee!”, prima zi cu spectacole la Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun

Un proiect deosebit a demarat astăzi, 5 iunie, în două locații culturale importante din Suceava: Muzeul Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun. Este vorba despre inițiativa comună a Muzeului Național al Bucovinei și a Centrului Cultural Bucovina. Muzeul a venit cu spațiile, Centrul Cultural cu artiștii, iar suita de acțiuni care vor continua și în zilele următoare sunt înscrise sub genericul  ”Dor de viață, dor de cântec. De Rusalii la muzee!”.

În  după amiaza acestei zile, începând cu ora 13.00, la Muzeul Satului Bucovinean și în curtea interioară a Cetății de Scaun s-au desfășurat spectacole care vor continua și în zilele următoare și care își așteaptă publicul binemeritat.

Pe scena de la Muzeul Satului Bucovinean artiștii Ansamblului Ciprian Porumbescu, au readus interpretări de excepție din repertoriul folcloric bucovinean. În curtea interioară a Cetății de Scaun, artiști ai Centrului Cultural Bucovina au făcut zidurile Cetății să vibreze la acordurile muzicii clasice și au oprit timpul în loc când   strunele viorii au fost însuflețite de  Balada lui Ciprian Porumbescu.  

Pentru cei care astăzi nu au reușit să ajungă la Muzeul Satului și la Cetatea de Scaun, pentru fi spectatori la aceste concerte,  o vor putea face mâine,  sâmbătă 6 iunie și poimâine, duminică 7 iunie, de Rusalii, începând tot cu ora 13.00.

Cei care doresc să vadă cum au fost spectacolele de astăzi, pot accesa paginile de facebook ale Muzeului Satului Bucovinean și a Cetății de Scaun a Scaun a Sucevei:

https://www.facebook.com/Cetatea-de-Scaun-a-Sucevei-Suceava-Princely-Fortress-1032885156892068/?epa=SEARCH_BOX

https://www.facebook.com/MuzeulSatuluiBucovineanSuceava/

  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *