Dornean salvat de pompieri cu scara culisabilă, de la etajul unei case ce ardea în interior

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit aseară, după ora 20.00 cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit P+1+M, din municipiul Vatra Dornei.

La sosirea echipajelor, ardeau tavanul dintre etaj și mansardă și astereala acoperișului din lemn, cu pericol de propagare la întregul imobil. Locuința are doi proprietari, unul ocupând parterul și mansarda acesteia, iar celălalt etajul, cu acces separat pentru fiecare nivel. Proprietarul de la etaj, în vârstă de 61 de ani, în încercarea de a salva din bunurile cuprinse de incendiu, i-a fost blocat accesul spre evacuare de către dezvoltarea flăcărilor și a fumului dens, și a rămas izolat pe balcon. Pompierii militari, cu ajutorul unei scări culisabile, l-au salvat și l-au coborât în siguranță. Bărbatul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:35.

Au ars tavanul dintre etaj și mansardă pe 30 mp și astereala pe 80 mp. La etaj, s-au degradat casa scării pe 6 mp, parchet pe 12 mp, pereții pe 40 mp, obiecte de mobilier, materiale textile, tâmplărie din PVC și instalația electrică.

La al doilea proprietar, s-au degradat tavanul pe 100 mp, pereții pe 60 mp, parchet pe 20 mp, obiecte de mobilier, materiale textile și instalația electrică.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la tabloul de distribuție suprasolicitat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, cu bunurile aferente.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *