Dosar penal împotriva unui siretean care a pus pe internet fotografii cu fiul de 2 ani, cu ștreangul la gât, pentru a-și amenința concubina, mama copilului

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a transmis un comunicat de presă, formulat după publicarea  în ziarul Monitorul de Suceava a unui articol în care se arăta cum un siretean și-a fotografiat copilul de 2 ani cu ștreangul la gât, amenințându-și astfel concubina  că îi va pune capăt zilelor copilului.

Iată conținutul Comunicatului de Presă:

Având în vedere informațiile apărute în mass media, respectiv articolul cu titlul ” Un bărbat din Siret și-a fotografiat copilul de numai 2 ani cu ștreangul de gât și apoi a amenințat-o pe concubină că va omorî băiețelul” apărut în Monitorul de Suceava, ediția din data de 26.09.2019, purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:  

La data de 18.09.2019 a fost emis un Ordin de Protecție de către Judecătoria Rădăuți împotriva lui D.V. în timp ce acesta se afla în străinătate.

După emiterea ordinului de protecție, la data de 22.09.2019, înainte ca lui D.V. să îi fie adusă la cunoștință existența ordinului de protecție și obligațiile impuse și după ce acesta s-a întors din străinătate, s-a întâlnit accidental cu persoana vătămată T.C. în parcul care se află în proximitatea locuinței acestuia. În această împrejurare persoana vătămată a precizat că D.V. a amenințat-o cu acte de violență după care a plecat.

În continuare persoana vătămată T.C. s-a deplasat la Poliția Orașului Siret unde a reclamat aceste aspecte.

După această sesizare, D.V. a fost căutat de către organele de poliție, nu a fost găsit întrucât era plecat din localitate, iar în dimineața zilei de 23.09.2019 s-a prezentat de bunăvoie la Poliția orașului Siret, unde organele de poliție i-au adus la cunoștință despre emiterea ordinului de protecție și obligațiile care i-au fost impuse.

În continuare, în aceeași zi, în jurul orei 16:30, D.V. a mers la magazinul unde lucrează persoana vătămată, sub pretextul că dorește să vorbească cu aceasta despre alocația copilului. În această împrejurare persoana vătămată a declarat că D.V., după ce au discutat, a aruncat cu telefonul mobil în ea, lovind-o și, așa cum rezultă din declarația unui martor, au început să strige unul la altul. În acest context martorul a intervenit, i-a cerut lui D.V. să părăsească incinta magazinului, acesta s-a conformat și a plecat, fiind identificat de către patrula de Poliție în timp ce se îndepărta de magazin.

La data de 23.09.2019 persoana vătămată a depus plângere penală la Poliția orașului Siret și s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 alin. 1 rap. la art. 23 alin.1 lit. d şi f din Legea 217/2003, amenințare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 206 alin. 1 din Codul Penal și lovire sau alte violențe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 193 alin. 1 din Codul Penal.

La data de 24.09.2019 organele de poliție s-au deplasat la locul de muncă al persoanei vătămate pentru a o audia, au discutat și s-a stabilit ca aceasta să vină în dimineața zilei de 25.09.2019 la sediul Poliției Siret pentru a da o declarație.

În aceeași zi, după plecarea organelor de poliție de la locul de muncă al persoanei vătămate, în jurul orelor 13:30, T.C. a sunat organele de poliție și a sesizat că D.V. a încălcat iarăși ordinul de protecție, precizând că, acesta a trecut pe strada din fața magazinului vorbind la telefon și s-a oprit în apropiere.

Organele de poliție s-au deplasat la fața locului, l-au identificat pe D.V. pe raza orașului Siret la o distanță considerabilă de locul de muncă al persoanei vătămate și l-au condus pe acesta la Sediul Poliței. După ce au discutat, organele de poliție i-au pus în vedere să nu se mai apropie de locul de muncă al persoanei vătămate, D.V. precizând că se deplasa către locuința bunicului său și nu a avut intenția să încalce ordinul de protecție.

Imediat după plecarea acestuia de la Sediul Poliției Siret, înainte ca D.V. să aibă posibilitatea de a ajunge la persoana vătămată, aceasta a apelat serviciul de urgență 112, sesizând că D.V. a încălcat ordinul de protecție.

Organele de poliție s-au deplasat din nou la locul de muncă al persoanei vătămate dar D.V. nu se afla în zonă, T.C. precizând că a sunat pentru incidentul anterior.

În continuare, în aceeași zi, T.C. a fost audiată detaliat de către organele de poliție în cadrul dosarului penal, după care au fost audiați doi martori și a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul D.V.

În aceeași zi, 24.09.2019, D.V. a fost căutat, identificat și audiat în calitate de suspect, acesta recunoscând că s-a apropiat de persoana vătămată și s-a obligat ca pe viitor să respecte ordinul de protecție.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare, publicul urmând a fi informat pe parcursul derulării anchetei.

Se precizează în comunicat că dispunerea efectuării în continuare a urmăririi penale  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *