Mopan Suceava
Actualitate

Dosar penal la o firmă de exploatare a lemnului din Vama, pentru transport ilegal de lemn și fals informatic

În perioada 30.03-05.04.2022, polițiști împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia a chiziționării/debitării/comercializării și transportului de material lemnos la SC TEOMAR BUILDING SRL, din comuna Vama, sat Prisaca Dornei, ocazie cu care au constatat următoarele:

S-a procedat la efectuarea de către specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava la efectuarea stocurilor scriptice cu cele faptice, precum și verificarea operațiunilor din depozitul de material lemnos, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 9.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 3,8 mc. material lemnos, în valoare totală de 2.837 lei.

Din verificările efectuate, a reieșit faptul că la data de 02.03.2022, ora 12:15, ansamblul auto format din cap tractor și semiremorcă, ar fi transportat material lemnos fără documente de proveniență pe raza sat/com. Moldovița, jud. Suceava, iar la aceeași dată, ora 12:10, ansamblul auto format din cap tractor și semiremorcă ar fi transportat material lemnos fără documente de proveniență pe raza sat/com. Moldovița, jud. Suceava. În ambele cazuri există suspiciunea că S.C. TEOMAR BUILDING S.R.L. ar fi implicată în efectuarea transporturilor anterior precizate.

De asemenea, la data de 03.03.2022, ora 12:25, ansamblul auto format din cap tractor și semiremorcă ar fi transportat material lemnos fără documente de proveniență pe raza sat/com. Moldovița, jud. Suceava, iar la aceeași dată, ora 12:25, ansamblul auto format din cap tractor și semiremorcă ar fi transportat material lemnos fără documente de proveniență pe raza sat/com. Moldovița, jud. Suceava. În ambele cazuri există suspiciunea că S.C. TEOMAR BUILDING S.R.L. ar fi implicată în efectuarea transporturilor anterior precizate.

Totodată, din verificările efectuate, polițiștii au constatat că în data de 30.03.2022 S.C. TEOMAR  BUILDING  S.R.L. că a emis mai multe avize electronice de însoțire ale materialului lemnos în mod fictiv (12 avize), fiind generate următoarele coduri, cu scopul de a produce consecințe juridice, respectiv de a-și crea proveniență legală pentru materialul lemnos deținut în depozit și pentru care nu avea documente justificative.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: ,,Transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport”, și ,,Falsul informatic”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *