Dosar penal pentru braconaj întocmit de poliţişti pentru doi bărbaţi care au încercat să împuște un iepure pe fondurile cinegetice Huși și Ciumulești

La sfârşitul anului 2018, ]n data de  29.12.2018, în jurul orei 19.50, Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava a fost sesizat de un paznic de vânătoare despre faptul că, în cursul serii, împreună cu  un alt paznic de vânătoare a  urmărit în trafic, pe drumul care face legătura între localitățile Vadu  Moldovei  și Dumbrăvița, un autovehicul înmatriculat în străinătate în care se aflau  mai  multe persoane care au executat un foc de armă, autovehiculul fiind identificat ulterior abandonat pe un drum  forestier.

            Pe timpul cercetărilor, la 30.12.2018, în jurul orei 01.00, la fața locului  s-a prezentat un bărbat de 29 de ani, din comuna Drăgușeni, care a recunoscut faptul că, împreună cu un bărbat de 39 de ani, din comuna Hârtop, s-a deplasat pe fondurile cinegetice Huși și Ciumulești cu  autovehiculul, ocazie cu care, a executat un foc cu o armă cu  aer  comprimat  asupra unui iepure, fără a-l nimeri.

Acesta a mai declarat faptul că, arma neletală cu aer comprimat, supusă autorizării și identificată abandonată pe un câmp, a fost împrumutată de la tânăr de 19 ani, din aceeași localitate, care a cumpărat-o din străinătate la 07.12.2018.

            În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, nici unul din cei trei bărbați nu este autorizat pentru deținerea, portul și folosirea de arme și muniții.

Totodată, în autoturism au fost identificate documentele bărbatului de 29 de ani, alte obiecte folosite la utilizarea armei, precum și 22 de articole pirotehnice tip petarde.

Autovehiculul a fost  indisponibilizat la sediul  poliției, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „braconaj”, „uz de armă fără drept”, „nerespectarea regimului  armelor și munițiilor”, „contrabanda calificată” și „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *