Mopan Suceava
Evenimente

Dosar penal pentru un bărbat din Moldovița care a tăiat ilegal 9 molizi din pădurea proprie

Joi dimineață, pe la orele 10.00, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava, Serviciul de Ordine Publică, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control  în suprafața de fond forestier aparținând unui bărbat din Modovița, situată în zona denumită „Bolohan” de comunei sus-amintite. Pădurea nu este administrată de nicio structură forestieră.

În suprafața de 10 ha fond forestier vizată de control, specialiștii silvici au inventariat și marcat cu ciocanul silvic  9 cioate, provenite din tăierea fără drept a 9 arbori de esență rășinoase, specia molid, arbori despre care proprietarul a declarat că au fost tăiați la îndrumarea sa, în data de 28.01.2019, de către localnic din Moldovița.

Specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au întocmit fișa de calcul a prejudiciului creat prin tăierea fără drept de arbori, rezultând un volum tăiat în delict de peste 16,5  m.c. cu o valoare de 10.800 lei inclusiv TVA.

În cauză se vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *