Mopan Suceava
Evenimente

Dosar penal pentru un bărbat din Putna, prins la Vicovu de Sus conducând un autoturism cu numere străine expirate. Vigilență maximă cu aplicația ,,E-DAC”

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare, pe raza localității Bivolăria, oraș Vicovu de Sus, au înregistrat, în seara zilei de vineri, 19 aprilie 2024,  pe aparatul radar un autoturism care avea aplicată pe bara față plăcuța cu numărul de înmatriculare provizoriu, specific unui stat european și care circula cu viteza de 73 km/h, pe un sector de drum cu limita de viteză maximum admisă de 50 km/h.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 41 ani, din com. Putna. Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date cu utilizarea aplicației E-DAC cu privire la autoturism, s-a stabilit faptul că numerele provizorii figurează expirate.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Începând cu data de 31.03.2024, polițiștii suceveni au operaționalizat și implementează noul sistem de verificare și legitimare, cu utilizarea unei aplicații informatice care oferă beneficii tehnologice și operative atât în activitatea profesională zilnică a polițiștilor cât și pentru principalul beneficiar – cetățeanul.

Verificarea se face imediat, cu ajutorul dispozitivelor mobile și aplicației informatice de mare acuratețe E-DAC, rezulatele evidențiind mențiuni din bazele naționale și europene de date prin interconectare.

Interacțiunea cu cetățeanul este mult mai simplă, mai civilizată și mai eficientă.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *