Dosar penal pentru un măr tăiat din fața unei case, râvnit de o firmă ce semnase un contract de defrișare a acestuia cu DNRP Iași, la Milișăuți

La 01.11.2018, ora 16.58, Poliția Orașului Milișăuți a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat de 37 ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, fiind administratorul unei firme care efectuează tăieri de arbori de lângă DN 2 H, i-a fost furat un copac de pe raza localității Bădeuți.
Polițiștii au stabilit că firma SC PRIMAROM BUSINES SRL are un contract de furnizarea cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – prin D.R.D.P. Iași, de la care a cumpărat un volum de masă lemnoasă, respectiv arbori care sunt amplasați în apropierea DN 2 H.
În cursul zilei de miercuri, între angajații societății și un bărbat de 62 ani, din orașul Milișăuți s-a iscat un conflict spontan, cel din urmă nefiind de acord cu tăierea unui măr ce se afla amplasat în dreptul locuinței sale, pe domeniul public, motivând că el a plantat copacul, și ca atare, este proprietatea sa.
În cursul zilei, după plecarea angajaților firmei mai sus amintite, localnicul a tăiat copacul trunchiul și crengile acestuia fiind luate ”de la fața locului”. Potrivit polițiștilor, cetățeanul nu a vrut să spună unde se află lemnul rezultat prin tăierea copacului și nu a dorit să-l predea proprietarului de drept. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *