Dosare penale întocmite și amenzi aplicate unor comercianți care vindeau în magazine țigări de contrabandă

În  cursul zilei de ieri, 19 februarie a.c., cadrele Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale  din cadrul IPJ, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii comerțului ilicit, sens în care au procedat la efectuarea unor verificări specifice, pe raza județului Suceava, la entități economice ce aveau ca obiect principal de activitate comerțul cu produse alimentare și nealimentare.

Urmare a acestor verificări, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale au efectuat verificări care au dus la descoperirea şi prinderea în flagrant a unui nr. de 3 persoane în timp ce deţineau sau comercializau ţigarete de provenienţă extra-comunitară, sens în care au fost întocmite un nr. de 3 dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de  “contrabandă”, prev. de art. 270 alin. 3, din Legea 86/2006.

Întreaga cantitate de 175 pachete de țigarete de provenienţă extra-comunitară identificată a fost indisponibilizată, urmând ca în cadrul acestor cauze penale să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asiguratorii.

De asemenea, cu ocazia activităților desfășurate, au fost aplicate un nr. de 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.500 lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul I.P.J Suceava – S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul unităţilor de parchet competente, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *