Dosare penale pentru 11 persoane care comercializau ţigări de contrabandă în pieţele şi bazarul din municipiul Suceava

În data de 7 februarie 2019, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava a organizat o acţiune punctuală în pieţele şi bazarul din municipiul Suceava pe linia prevenii și combaterii comercializării ilicite de ţigări de provenienţă extracomunitară, ocazie cu care, au fost identificate 11 persoane cu vârste între 24 și 68 de ani, toate din județul Suceava, care deţineau sau comercializau fără drept ţigări de provenienţă extracomunitară, fiind întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de  „contrabandă”.  

Astfel, o mare parte din pachete cu ţigări de contrabandă au fost descoperite de polițiști ascunse în diverse locuri, respectiv în scaune şi mese cu plafon dublu sau compartimente special amenajate pentru a nu putea fi găsite de organele de control.

Întreaga cantitate, respectiv 14.860 țigarete de provenienţă extracomunitară identificată a fost indisponibilizată, urmând ca în cadrul acestor cauze penale, să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asiguratorii.

Cercetările continuă de polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul unităţilor de parchet competente, în vederea stabilirii stări de fapt și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, siguranţa sucevenilor  şi legalitatea actelor de comerţ fiind obiective prioritare ale poliţiştilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *