Dosare penale și persoane reținute pentru contrabandă cu țigări la Rădăuți și Fălticeni

Ieri, 27.01.2021 lucrători din cadrul I.P.J. Suceava – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au acționat pe raza județului Suceava în cadrul unui plan de acțiune pe linia combaterii activităților ilicite din sfera contrabandei cu țigarete de proveniență extracomunitară, dar și pentru verificarea modului de respectare a celorlalte prevederi legale în materie, fiind surprinse în flagrant 6 persoane în timp ce dețineau sau comercializau țigarete de proveniență extracomunitară, ocazie cu care au fost întocmite pentru fiecare dintre acestea dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cadrul activităților desfășurate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un nr. total de aproximativ 3800 pachete cu  țigări și 155 litri alcool, în valoare totală de 79257 lei.

În urma activităților specifice și de cercetare penală, față de Alina V., de 30 ani, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de 28.01.2021 să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cu privire la bunurile susmenționate au fost dispuse măsuri de indisponibilizare pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului. 

În cadrul acțiunii au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava – S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul unităţilor de parchet competente, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

În același context, la Poliția municipiului Fălticeni se instrumentează dosarul penal față de suspectul David R., de 48 ani, localnic, sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă,  constând în aceea că la 23.01.2021, în jurul orei 08.30, acesta a fost identificat pe str. Ana Ipătescu, în zona gangului ce face legătura cu Bulevardul Revoluției din municipiul Fălticeni, deținând asupra sa, în vederea comercializării, într-o sacoșă din material plastic cu inscripția LIDL, un nr. total de 150 pachete de țigarete de proveniență extracomunitară pentru care nu a putut prezenta documente legale.

Având în vedere perseverența infracțională a suspectului privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore începând cu 27.01.2021.

Cercetările urmează a fi continuate de către lucrătorii din cadrul Compartimentului de investigare a Criminalității Economice Fălticeni.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.