Mopan Suceava
ActualitateEducatie

Dotări de 10 miliarde de lei vechi la Școala ”Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna, proiect semnat, cu finanțare europeană

O veste excelentă a fost transmisă zilele acestea de primarul comunei Putna, George Coroamă. A fost semnat un contract de finanțare European, prin POR – AXA PRIORITARĂ 10, în valoare de aproapte 10 miliarde lei vechi, pentru dotarea cu echipamente de ultimp generație a Școlii ”Mitropolit Iacob Putneanul”, din localitate.

”Dragi prieteni, în fiecare an au fost alocate fonduri consistente în infrastructura școlară din comuna Putna, un domeniu prioritar, pentru a asigura copiilor noștri condiții optime de învățat.

Cu bucurie vă spun că după mai bine de 4 ani de la inițiere, am semnat un nou contract de finanțare pentru școala din Putna în valoare de aproape 10 miliarde lei vechi, bani proveniți din fonduri europene, POR – AXA PRIORITARĂ 10.

Proiectul cuprinde în principal dotări cu echipamente de ultimă generație, videoproiectoare, ecrane de proiecție, laptop-uri, sisteme de sunet, mobilier adecvat și multe alte materiale pentru fiecare disciplină in parte, iar după implementare, cu siguranță nivelul condițiilor de pregătire al elevilor va fi mult mai ridicat.

A fost o muncă în echipa, iar soluțiile alese îi aparțin domnului director, profesor Ciprian Crețan, un om dedicat școlii.”, este mesajul transmis de primarul comunei Putna, George Coroamă.

La rândul său, directorul Școlii Gimnaziale ”Mitropolit iacob Putneanul”, profesorul Ciprian Florentin Crețan, a comentat și el vestea bună pentru ăcoala din Putna:

”Cel mai frumos vis, aproape de realitate! S-a semnat finanțarea pentru un proiect de aproape 10 miliarde lei vechi care să sprijine educația în comuna noastră!

După patru ani de așteptare și după o muncă asiduă de pregătire a documentației, elevii din Putna vor beneficia de laboratoare ultramoderne de informatică, biologie, fizică și chimie, cabinet linguafonic de ultimă generație, cabinete de geografie, istorie, limba română, dotate cu o multitudine de materiale didactice(mulaje, hărți, planșe), echipamente multimedia și materiale sportive care acoperă întreaga programă școlară, mobilier școlar nou și o arhivă interactivă!

Mulțumesc domnului primar, George Coroamă, pentru susținerea permanentă și necondiționată! Noi punem elevii pe primul loc!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *