Mopan Suceava
Evenimente

Două accidente în decurs de două ore ”pe Margine”, la Vicovu de Jos. O femeie din Voitinel dusă la spital

Ieri, 15.08.2019, la ora 16.40, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U. 112” de o femeie de 23 de ani din comuna Voitinel, despre faptul că, a fost victima unui accident rutier.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în ziua respectivă, în jurul orei 15.46, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe DC denumit „pe Margine” din comuna Vicovu de Jos, un localnic de 33 de ani  a pătruns ușor pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un tânăr de 23 de ani din comuna Voitinel.

În urma impactului, a rezultat avarierea celor două autoturisme, ocazie cu care, cei doi conducători auto au întocmit formularul de constatare amiabilă de accident după care s-au deplasat la domiciliile lor.

Ulterior, întrucât acuza dureri, femeia de 23 de ani din comuna Voitinel, pasageră în autoturismul care circula regulamentar, a solicitat ambulanța, fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

***

Tot ieri, 15.08.2019, la ora 18.39, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H din comuna Vicovu de Jos, ajuns la intersecția cu DC denumit popular ”Ulița școlii de pe margine”, un bărbat de 24 de ani din comuna Bilca, a efectuat un viraj la stânga pentru a pătrunde  pe drumul comunal, moment în care, a fost acroșat din spate de autoturismul condus de o femeie de 26 de ani din comuna Volovăț, angajată în depășirea neregulamentară prin încălcarea marcajului longitudinal continuu ce separă sensurile de mers.

În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 24 de ani.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, întrucât existau suspiciuni cu privire la persoana care a condus autoturismul aflat în depășire, s-a procedat și la testarea pasagerului din vehicul, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia, ce posedă permis de conducere, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că vinovăția producerii evenimentului rutier aparține ambilor conducători de vehicule, întrucât, bărbatul de 24 de ani nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului la stânga, iar conducătoarea auto de 26 de ani pentru că a efectuat neregulamentar manevra de depășire.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *