Mopan Suceava
AdministratieEducatie

DOUĂ ETAJE ALE CĂMINULUI DE ELEVI DE LA COLEGIUL PETRU MUȘAT VOR FI PRELUATE DE UNIVERSITATEA SUCEAVA

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat azi într-o conferință de presă că a purtat discuții cu conducerea Universității ”Ștefan cel Mare” dar și cu reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în vederea preluării de către USV a două etaje din clădirea căminului pentru elevi ce este în administrarea Colegiului Tehnic ”Petru Mușat” – fostul Liceu industrial nr. 2.

Ion Lungu a arătat că acea porțiune a imobilului a fost folosită ca loc de cazare pentru elevii de la Seminarul Teologic. În condițiile în care acestora li se vor oferi alte locuri de cazare, în incinta noului Seminar, cele două niveluri vor rămâne disponibile.

USV, prin vocea rectorului interimar Mihai Dimian s-a arătat dispus să le preia, fiindcă universitatea suceveană este în deficit de locuri de cazare iar studenți din Basarabia ori din Ucraina se orientează pentru înscrierea la facultăți din România și în funcție de locurile de cazare oferite. Arhiepiscopia și-a dat acceptul să lase libere spațiile, Inspectoratul Școlar Județean și-a manifestat deschiderea către această propunere.

Este nevoie de  un aviz din partea Ministerului Educației, ce va trebui semnat de Valentin Popa, ministru în exercițiu și rector titular al USV, de la care  se așteaptă celeritate, pentru ca un proiect de hotărâre de Consiliu local în acest sens să poată fi pus pe ordinea de zi a deliberativului municipal iar dacă va fi votat, USV să înceapă în cel mai scurt timp lucrările de reabilitare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *