Două femei din Gura Humorului, reținute pentru contrabandă. La percheziții s-au găsit peste 2000 pachete cu țigări, 283 litri alcool și 54 sticle de vodcă

La 26.10.2021, cadrele Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale  din cadrul S.I.C.E., împreună cu lucrători din cadrul compartimentului Gura Humorului,  au desfăşurat o acţiune pe linia deţinerii şi comercializării ţigaretelor de provenienţă extracomunitară, sens în care au efectuat mai multe verificări, atât la comercianţii din piaţa şi bazarul din oraşul  Gura Humorului, cât şi la diferite puncte de lucru ale unor societăţi comerciale sau a altor entităţi care aveau ca obiect principal vânzarea produselor alimentare şi nealimentare.

Urmare a acestor verificări, lucrătorii de poliţie judiciară au desfășurat activitățile specifice care au condus la identificarea şi prinderea în a două persoane în timp ce deţineau sau comercializau ţigarete de provenienţă extracomunitară, întocmind două dosare privind săvârşirea infracţiunii de  “contrabandă”.

Întreaga cantitate de 81.080 țigarete (circa 2.000 de pachete)  de provenienţă extracomunitară identificată a fost indisponibilizată, urmând a fi stabilit prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Au fost puse în aplicare un număr de 2 mandate de percheziție domiciliară, pe raza orașului Gura Humorului, la domiciliile suspectelor Victoria O. și Elena F., amândouă de 51 ani.

La domiciliul Elenei F. au fost identificate 283 recipiente din plastic a câte bun litru fiecare, conținând un lichid incolor cu miros specific de alcool și 54 sticle cu vodcă (40 grade) având fiecare inscripția CELSIUS, netimbrate de proveniență duty-free. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin deținerea cantității susmenționată, fiind de aproximativ de 12.605 lei.

Față de Elena F. și Victoria O. a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introduse în CRAP Suceava.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava – S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale şi lucrători din cadrul compartimentului Gura Humorului, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul unităţii de parchet competentă, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *