Două gospodării mistuite de flăcări la Brădățel – Horodniceni, de la o țigară aprinsă aruncată aiurea

Purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, slt. Alin Găleată a oferit detalii despre incendiul petrecut aseară în satul Brădățel din comuna Horodniceni în care s-au făcut scrum două gospodării.

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Cornu Luncii, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Brădățel, comuna Horodniceni.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcțiile anexe din două gospodării (construcții majoritare din lemn), cu pericol de propagare la casele de locuit și la vecinătăți.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:00.

Flăcările izbucnit din șopronul uneia dintre gospodării, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise. Aici, au ars adăpostul de animale pe 60 mp, șopronul pe 10 mp și bunuri din gospodărie. În incendiu au pierit 5 iepuri și câinele proprietarului.

La cea de-a doua gospodărie au ars adăpostul de animale pe 100 mp, bunuri din interior (un autoturism, cherestea și unelte de lucru) și o anexă, pe 14 mp, cu bunurile aferente (lemn de foc și plante furajere). Tot aici, s-a degradat și o altă anexă și bunuri din interior.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat casele proprietarilor și o anexă gospodărească, cu bunurile aferente. Au mai fost salvate 35 de păsări de curte și un porc.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *