Actualitate

Două gospodării mistuite de un incendiu la Horodnic de Sus. Flăcările au pornit de la o sobă și s-au extins rapid din cauza vântului

Un puternic incendiu izbucnit astăzi înainte de orele amiezii în comuna Horodnic de Sus, care a afectat două gospodării. Au intervenit  pompieri militari cu 4 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2 iar în sprijinul acestora au venit alte 4 autospeciale ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de  Urgență din Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Voitinel si Gălănești.

Au fost afectate doua gospodării, cu câte o locuință și o anexă fiecare, cu o suprafață însumată de aproximativ 185 mp. Incendiul era în pericol să se extindă și la alte gospodării din zonă din cauza vântului puternic dar în jurul ore 13.00 a fost localizat si nu a mai existat pericol de propagare. Datorită intervenției prompte a pompierilor militari și civili (primele echipaje de la Rădăuți au ajuns la fata locului în aproximativ 10 minute), flăcările au fost localizate la timp și împiedicate să se propage la gospodăriile învecinate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei căzute din sistemul de încălzire (soba cu acumulare de căldură).

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *