Două grădinițe noi vor fi date în funcțiune în Suceava, până la sfârșitul anului. Una în cartierul Ițcani, cealaltă la Colegiul Național ”Mihai Eminescu|”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că până la sfârșitul anului va fi finalizată construcția a două grădinițe noi în municipiul reședință de județ. Este vorba despre Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și Grădinița cu program Normal Ițcani din curtea Școlii Generale nr. 7 ”Grigore Ghica Voievod”.

 

”Alte două grădinițe sunt în curs de realizare și sperăm să fie finalizate până la sfârșitul anului, respectiv Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 de la Colegiul Național Mihai Eminescu care este finanțată din veniturile proprii ale municipalității și Grădinița cu Program Normal din Ițcani din curtea școlii generale nr. 7 din Ițcani realizată în parteneriat cu Ministerul Educației pe fonduri europene pe POR.

La Grădinița de la Mihai Eminescu stadiul fizic de realizare a lucrărilor este de 35% și în urma discuțiilor avute cu doamna director Anca Tronciu și cu reprezentantul constructorului ne propunem să dăm în funcțiune grădinița parțial până la începerea anului școlar inclusiv cantina, iar restul sa fie dat în funcțiune până la sfârșitul anului.

Gradul de execuție fizică a grădiniței din Ițcani este de 63,17 % ,acest lucru ne dă speranțe să fie finalizată investiția până la sfârșitul anului calendaristic, conform celor stabilite cu doamna director Marlena Moscal și cu dirigintele de șantier.

Ne dorim să finalizăm aceste două grădinițe în acest an pentru ca anul viitor să începem celelalte două grădinițe pe fonduri europene Grădinița cu Program Prelungit din Cartierul Obcini și Grădinița cu Program Prelungit din curtea Școlii Generale nr.1 de pe strada Tudor Vladimirescu” a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *