Două grupuri de asistență psihologică pentru cadrele medicale aflate în autoizolare, constituite în Suceava, coordonate de consilierul județean Tudor Plăcintă și de prorectorul USV Mihai Dimian

Prefectura Suceava a anunțat că,  având în vedere contextul epidemiologic cauzat de noul coronavirus la inițiativa instituției, voluntari din cadrul Colegiului Psihologilor din România – Filiala Teritorială Suceava vor acorda asistență psihologică specializată, prin telefon, cadrelor medicale aflate în izolare la domiciliu.

Pentru această activitate de sprijin au fost înființate două grupuri de consiliere psihologică.

Unul din grupurile de suport este coordonat de consilierul  județean Tudor Plăcintă, a cărui soție a ales să continue munca la Spitalul Județean Suceava, alături ceilalți colegi medici care au ales să se despartă de familii pentru a îngriji pacienții.

Celălalt grup este coordonat de profesor universitar dr. Mihai Dimian, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Instituția Prefectului – Județul Suceava a transmid recunoștință voluntarilor pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă pentru mulți dintre suceveni.

”Este o activitate extrem de oportună și cu siguranță îi va ajuta pe cei aflați în izolare. De la debutul acestei crize, Instituția Prefectului- Județul Suceava a încercat să asigure cele mai bune condiții pentru buna gestionare a situației generate de COVID – 19, iar demersul psihologilor vine ca o completare binevenită a eforturilor noastre”, se arată în comunicatul de presă transmis.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *