Mopan Suceava
Actualitate

Două incendii de amploare în aceeași noapte, la Văleni – Cornu Luncii. Au ars o hală de gater și o gospodărie precum și o cantitate mare de material lemnos

Două incendii de amploare au izbucnit aseară și în timpul nopții, în satul Văleni din comuna Cornu Luncii. O hală de gater și o gospodărie au fost mistuite de flăcări, cauza probabilă identificată de pompieri fiind aceeași: scurtcircuit produs la un conductor electric defect. În amândouă incendiile izbucnite unul după celălalt au ars, pe lângă construcții și alte bunuri, cantități importante de material lemnos.

Pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) Cornu Luncii, Mălini, Baia și Slatina, au intervenit aseară, după ora 20.00, cu 10 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală gater, din comuna Cornu Luncii.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat construcția din lemn, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect, iar dezvoltarea si propagarea incendiului au fost favorizate de vântul puternic și de cantitatea mare de material lemnos.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:15.

Au ars: hala gater pe aproximativ 480 mp, utilajele din interior, circa 150 metri cubi cherestea și 150 metri cubi deșeuri din lemn (biomasă).

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat clădirea administrativă a societății, depozitul de bușteni, 5 case de locuit, cu anexele gospodărești aferente, și două hale dezafectate.

 

Când acest incendiu era pe cale de a fi stins, pe la ora 1:03 pompierii au fost din nou solicitați să intervină pentru stingerea unui nou foc izbucnit la o gospodărie din același sat, Văleni, al comunei Cornu Luncii. Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Mălini și Cornu Luncii au intervenit cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea acestui nou incendiu.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești, cu pericol de propagare la două case de locuit. Incendiul a fost lichidat la ora 4:10.

Au ars o bucătărie de vară pe 60 mp, un atelier de sudură pe 40 mp, un depozit de materiale pe 80 mp și un adăpost de animale pe 20 mp. Au mai ars un utilaj forestier (TAF) și circa 20 de metri cubi de lemn. S-au degradat pereții bucătăriei de vară.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele două case de locuit, cu bunurile aferente.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *