Două mașini indisponibilizate și aproape 1400 de pachete cu țigări confiscate la Fălticeni, după o intervenție a polițiștilor

La data de 04.08.2022 lucrătorii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul S.I.C.E., în vederea verificării şi exploatării unor informaţii existente la nivelul biroului, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă extracomunitară pe raza mun. Fălticeni, zona pieței agroalimentare.

În urma activităților investigative și a măsurilor procedurale dispuse au fost identificate două autoturisme parcate în zona pieței în interiorul cărora se aflau depozitate țigarete de proveniență extracomunitară. Astfel, în urma percheziției efectuate asupra unui autoturism  BMW, în interiorul acestuia au fost identificate peste 1200 pachete cu țigări, diferite mărci, iar în urma percheziției efectuate într-un autoturism VW Golf, au fost identificate alte 100  pachete cu țigări.

În cauză s-a procedat la ridicarea și indisponibilizarea autoturismelor marca BMW și VW Golf, precum și a cantităților de țigarete.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate au fost obținute date și indicii temeinice cu privire la depozitarea unor cantități de țigarete și într-un imobil situat în zona verificată, sens în care au fost formulate propuneri procedurale către unitatea de parchet competentă, care la rândul său a solicitat instanței de judecată emiterea unui mandat de percheziție domiciliară.

În urma punerii în aplicare a mandatului de percheziție domiciliară, într-o încăpere a imobilului de pe str. Ana Ipătescu din municipiul  Fălticeni, a fost descoperită și ridicată cantitatea de 60 pachete cu țigări de diferite mărci.

Cercetările vor fi continuate în cele trei dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de contrabandă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *