Două noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii școlare, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Tehnic ”Samoil Isopescu”, depuse de municipalitatea suceveană  

𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐬𝐮𝐜𝐞𝐯𝐞𝐚𝐧𝐚̆ 𝐯𝐚 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐧𝐨𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Tehnic ”Samoil Isopescu”,  𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝗰𝗮𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝐟𝐨𝐫𝐭̦𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐢̂𝐧𝐯𝐚̆𝐭̦𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐢̂𝐧 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐝𝐮𝐚𝐥.

Un proiect asemănător a fost finalizat la Colegiul Tehnic ”𝐏𝐞𝐭𝐫𝐮 𝐌𝐮𝐬̦𝐚𝐭”, iar altul este în curs de realizare la Colegiul Tehnic pentru Industrie Alimentară.

Primarul Sucevei, Ion Lungu a semnalat că ”o problemă cu care se confruntă o parte din firmele din orașul nostru este legată de lipsa forței de muncă calificată.

De aceea o prioritate pentru municipalitate o reprezintă calificarea forței de muncă prin învățământul profesional, în sistem dual”.

Primarul municipiului Suceava a transmis că au fost finalizate lucrările la Colegiul Tehnic ”Petru Mușat”, care califică personal tehnic în mod special operatori chimiști, de asemenea, la Colegiul Tehnic pentru Industrie Alimentară, lucrările fizice sunt realizate în proporție de peste 50% la Microfabrica pentru produse alimentare din curtea colegiului, care va pregăti personal calificat în domeniul alimentar, termenul de finalizare fiind luna ianuarie 2023.

”Totodată am pregătit documentația tehnico-economică cu finanțare pe fonduri europene, prin care pregătim reabilitarea infrastructurii școlare pentru învățământ profesional în sistem dual, pentru alte două colegii tehnice, respectiv: Colegiul Tehnic Samuil Isopescu și Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza, unde vor fi pregătiți mecanici auto, electricieni auto, electricieni exploatare joasă tensiune, lăcătuș mecanic și personal calificat în domeniul construcțiilor. Avem convingerea că prin această strategie vom putea asigura creșterea numărului de personal calificat pentru diverse specialități”, a mai declarant Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.