Două nunți, un botez și o masă festivă întrerupte de polițiști în acțiuni anticovid la Pojorâta, Șaru Dornei, Sucevița și Câmpulung Moldovenesc

La 07.03.2021, polițiștii din  Marginea, în timp ce desfășurau activități de verificare  pe linia modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă au constatat că în incinta Restaurantului Sofia din comuna Sucevița se desfășoară un eveniment privat, respectiv un botez cu circa 40 de participanți.

În cauză a fost identificat administratorul localului, o femeie de 47 ani, din comuna Marginea, aceasta fiind sancționată cu amendă în cuantum de 5000 de lei, evenimentul fiind întrerupt, iar participanții îndrumaţi să părăsească incinta restaurantului.

De asemenea au fost identificaţi şi sancționați contravențional și  organizatorii botezului, un bărbat de 35 de ani și o femeie de 22 de ani, domiciliaţi în oraşul Milişăuţi.

Participanții evenimentului au fost avertizați cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2.

 

În aceeași zi, pe la ora 20.30, lucrătorii Secției 15 de Poliție Rurală Vatra Dornei au efectuat verificări la locurile pretabile  organizării de evenimente private de pe raza de responsabilitate. Cu această ocazie, la SC Certina Impex SRL din comuna Șaru Dornei, lucrătorii de poliție au constatat desfășurarea unei nunți la care participau aproximativ 70-80 de persoane.

Evenimentul a fost oprit, toți participanții fiind dispersați, iar cei doi organizatori și administratorul localului au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 cu amenzi în valoare totală de 4500 lei pentru organizarea, respectiv desfăşurarea unui eveniment în spaţiu închis.

Administratorul localului, un bărbat de 49 ani, din comuna  Șaru Dornei, a fost instruit cu privire la interzicerea  organizării de evenimente pe durata stării de alertă.

În cauză va fi informat DSP Suceava pentru luarea măsurilor complementare.

 

Tot în seara de 07.03.2021, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS – Cov 2, pe raza comunelor Sadova, Pojorâta și Fundu Moldovei, ocazie cu care au identificat pe raza comunei Pojorâta, la Pensiunea turistică „Floare de Crin”, administrată de o femeie de 47 ani, localitate, că în interiorul restaurantului  pensiunii se desfășura o nuntă, fiind identificate circa 100 persoane.

Administratorul pensiunii  a declarat că ea a organizat și permis desfășurarea nunții în restaurantul pensiunii.

S-a solicitat întreruperea evenimentului iar persoanele prezente au părăsit locația, lucrătorii de poliție rămânând la fața locului până la plecarea tuturor participanților.

Administratorul a fost instruit cu privire la faptul că organizarea de evenimente private în spații închise este interzisă, în contextul prevenirii și combaterii infectării cu virusul COVID-19. I-a fost aplică de asemenea și o amendă în valoare de 7000 de lei.

 

Duminică seară, în jurul orei 21.15, lucrătorii Poliției Câmpulung Moldovenesc, în urma unor date și informații obținute, s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unui eveniment privat în incinta restaurantului S.C. COSMOS S.R.L, din oraș, în incinta restaurantului fiind identificate 48 de persoane care participau la o masă festivă.

Ospătarul de serviciu, o femeie de 25 ani,  a declarat verbalcă persoanele prezente la masa festivă nu sunt cazate în incinta hotelului S.C. COSMOS S.R.L.

Având în vedere cele constatate, administratorul societății sus-menționate, a fost sancționat contravențional cu suma de 3000 lei, evenimentul fiind întrerupt.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *