Două persoane ce vindeau țigări de contrabandă În Piața Mare, încătușate. Aveau asupra lor peste 2300 de pachete cu țigări aduse din Ucraina

La data de 30.01.2020 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE)  din IPJ Suceava au acţionat pe raza municipiului reședință de județ, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută, ocazie cu care au fost verificate 6 societăți comerciale, constatate 6 infracțiuni și aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000  de lei.

De asemenea au fost confiscate bunuri constând în 46.520 țigarete (circa 2300 de pachete cu țigări) în valoare de 30.238 lei și 20 sticle de băuturi alcoolice în valoare de  400 lei.                                                                          

Astfel, polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul S.I.C.E. au desfăşurat o acţiune pe linia deţinerii şi comercializării ţigaretelor de provenienţă extracomunitară, sens în care au efectuat mai multe verificări în Piața agroalimentară din municipiul Suceava.

Urmare a acestor verificări, au desfășurat activități specifice care au dus la descoperirea şi prinderea în flagrant a 6 persoane, o femeie de 53 de ani din Bosanci şi un grup de 5 persoane cu vârsta cuprinsă între 42 şi 66 de ani, toate din municipiul Suceava, în timp ce deţineau sau comercializau ţigarete de provenienţă extracomunitară, sens în care au fost întocmite 6 dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de  „contrabandă”.

Întreaga cantitate de 46.520 țigarete (circa 2300 de pachete de țigări) de provenienţă extracomunitară în valoare de 30.238 lei a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.

Ulterior față de două persoane din cele descoperite în flagrant s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore fiind încarcerate în arestul I.P.J. Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *