Două școli de șoferi cu activitate suspendată și amenzi de aproape 50.000 de lei, în urma unei acțiuni a Poliției Economice din IPJ Suceava

În perioada 24.05.2022-26.05.2022, lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Suceava, cu sprijinul inspectorilor din cadrul I.T.M. Suceava, I.S.C.T.R. Suceava, Direcția Regională Antifraudă Suceava și lucrători din cadrul Serviciului Rutier, au desfăşurat o acţiune de pe linia prevenirii și combaterii fraudelor specifice în domeniul școlilor de conducători auto la  5 agenți economici din domeniu, din municipiile Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți.

Acţiunea a vizat prevenirea, descoperirea şi investigarea infracționalității specifice din domeniul școlilor de conducători auto, pentru diminuarea impactului negativ asupra bugetului de stat, dar mai ales pentru creșterea nivelului de siguranță rutieră pe drumurile publice, prin îmbunătățirea calității pregătirii teoretice și practice a cursanților.

Cu ocazia verificărilor au fost aplicare un număr de 23 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 48.395 lei pentru încălcări ale legislației în domeniu, fiind confiscată suma de 2800 lei. Totodată, au fost dispuse 2 măsuri complementare, constând în suspendarea activității pentru o perioadă de 30 de zile calendaristice.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *