DOUĂ ȘCOLI DIN MUNICIPIUL FĂLTICENI VOR FI REABILITATE TERMIC PE BANI EUROPENI. PRIMĂRIA FĂLTICENI A SEMNAT ASTĂZI CONTRACTELE DE FINANȚARE

Primarul municipiului Fălticeni prof. Gheorghe Cătălin Coman și Directorul General Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei au semnat astăzi două contracte de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3. – Eficiență energetică în clădiri publice.
Cele două proiecte au ca obiective lucrări de îmbunătățire a infrastructurii la două instituții de învățământ din Fălticeni: “Reabilitarea termică Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea” și “Reabilitarea termică a internatului (Cămin C2) – Colegiul Tehnic Mihai Băcescu”.
“Astăzi semnăm două proiecte cu finanțare europeană. Este meritul tuturor colegilor noștri din primărie și de la cele două școli, al parlamentarilor care ne-au sprijinit, domnul senator Ioan Stan și domnul deputat Alexandru Rădulescu.
Așa cum spuneam, Uniunea Europeană înseamnă coeziune, muncă în echipă și eficiență. Acest lucru îl dovedim prin fapte azi la Fălticeni, pentru că semnăm, iată, două proiecte cu finanțare europeană, pentru două clădiri reprezentative din Fălticeni.
Ne bucurăm că reușim să materializăm în fapte concrete ceea ce am discutat astăzi referitor la beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană. Vom avea mult de muncă pe viitor pentru că de astăzi înainte trecem la implementarea acestor proiecte.
Sunt bani care vor intra în Fălticeni, pentru fălticeneni, pentru copiii fălticenenilor și pentru toți cei care își doresc într-adevăr un învățământ de calitate la Fălticeni.”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Cele două proiecte însumează investiții în valoare de aproape 6,5 milioane de lei. Cofinanțarea Primăriei Fălticeni este de 2%.
Semnarea contractelor de finanțare a avut loc la Fălticeni, în prezența Ministrului delegat pentru Afaceri Europene – Victor Negrescu, cu ocazia consultării cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene “Coeziunea, o valoare comună europeană”.
În perioada următoare Primăria Fălticeni va semna și cel de-al treilea contract pe această axă prioritară, pentru reabilitarea termică a cantinei Colegiului Național “Nicu Gane”, contract cu o valoare de peste 2,7 milioane de lei, finanțare din fonduri europene.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *