Două transporturi ilegale de lemn, cherestea și deșeuri material lemnos, în volum de peste 12 metri cubi, oprite în trafic de polițiști și inspectori ai Gărzii Forestiere la Cornu Luncii și Mălini

La 20.02.2021, în intervalul orar 6.00 -11.00, în baza datelor și informațiilor deținute, lucrători din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice în cooperare cu  specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în cadrul activităților specifice circumscrise Planului comun de acţiune “Scutul Pădurii”, au efectuat controlul circulației materialului lemnos pe drumurile publice, pe itinerariul Suceava-Cornu Luncii – Mălini – Slatina – Valea Moldovei, ocazie cu care au depistat două transporturi ilegale de material lemnos:

În jurul orelor 6.50, pe raza comunei Cornu Luncii a fost depistat Constantin A. în vârstă de 31 ani din comuna Slatina, care transporta cu autoutilitara marca Mercedes Sprinter, material lemnos – cherestea rășinoase.

Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 8,37 m.c. cherestea rășinoase.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  cantității de cherestea rășinoase care a fost predată în custodie O.S. Mălini.

În jurul orelor 7.20,  pe raza comunei Mălini a fost depistat Vasile A. în vârstă de 44 ani din comuna Mălini, care transporta cu autoutilitara marca Mercedes Sprinter, material lemnos-deșeuri/resturi material lemnos specia rășinoase.

Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 4,104 m.c. deșeuri/ resturi material lemnos specia rășinoase.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  cantității de 4,104 m.c., care a fost predată în custodie O.S. Mălini.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *