Dr. Claudiu Cobuz, președinte director general CAS Suceava: ”Aviz favorabil pentru includerea Spitalului Județean în Programul național pentru tratamentul gratuit al pacienților cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană”

Președintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, doctor Claudiu Cobuz  a anunțat că CAS Suceava a avizat favorabil chestionarul de evaluare și îndeplinirea criteriilor în vederea includerii Spitalului Județean de Urgență Suceava în Programul național de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienților cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană (montare de stent la pacienții cronici) și a transmis Casei Naționale de Asigurări de Sănătate o solicitare de includere a unității sanitare în acest program.

Ca urmare a acestui demers, în Monitorul Oficial nr. 833/14.10.2019 a fost publicat Ordinul Președintelui CNAS nr. 898 din 7 octombrie 2019 care prevede nominalizarea Spitalului Județean de Urgență Suceava în Programul național de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienților cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană.

”Instituția noastră a înștiințat Spitalul Județean Suceava referitor la aceste prevederi legale, urmând ca în momentul alocării bugetului să încheiem un act adițional pentru furnizarea serviciilor medicale.

CAS Suceava urmărește asigurarea accesului cetățenilor din județ la servicii medicale care acoperă toata patologia, inclusiv cazurile complicate. Astfel, în acesta lună, instituția noastră a suplimentat bugetul alocat Spitalului Județean Suceava cu suma de 282 mii lei. Aceasta sumă, acordata pentru prima data, reprezintă complexitatea suplimentară a cazurilor tratate în secția de terapie intensivă, unitatea sanitară îndeplinind criteriile prevăzute de legislația in vigoare pentru a obține acest buget suplimentar.

În calitate de administrator al bugetului Fondului National Unic de Asigurări Sociale de Sănătate CAS Suceava face toate demersurile pentru ca asigurații județului nostru să beneficieze de servicii medicale performante și de o buna calitate”, a transmis președintele director general al CAS Suceava, dr. Claudiu Cobuz.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.