Dr. ing. Nicolae Turtureanu s-a stins la două zile după ce a primit titlul de Cetățean de Onoare al Sucevei

Doctorul inginer Nicolae Turtureanu, fostul director al CFCH Suceava a părăsit această lume într-un mod discret, la doar două zile după ce consilierii locali ai municipiului Suceava i-au acordat titlul de Cetățean de Onoare.

Astăzi va fi înmormântat. Cei care doresc să îi ofere un ultim omagiu încă mai pot ajunge la Biserica Sfântul Nicolae de lângă Teatrul municipal ”Matei Vișniec”, unde este depus corpul neînsuflețit al unuia dintre suceveni care și-au pus amprenta asupra dezvoltării orașului. Împlinise 89 de ani în luna martie a acestui an. În ultimele luni a trebuit să lupte cu o boală neîndurătoare, suferința fiind păstrată în discreția familiei.

Născut în data de 18 martie 1930 în localitatea Pătrăuți, Nicolae Turtureanu a urmat clasele primare în satul natal după care Liceul ”Ștefan cel Mare” din Suceava. În anul 1955 a absolvit Facultatea de Chimie Industrială din cadrul Institutului Politehnici Iași. S-a afirmat și remarcat în calitate de inginer, șef de secție, inginer șef și director la Fabrica de Hârtie și Celuloză ”Letea” din Bacău în perioada 1955 – 1963 apoi ca director general în Ministerul Industriei Petrolului și Chimiei, coordonând Departamentul de Celuloză și Hârtie (1963 – 1970).

Din anul 1970 și până în 1994 a fost directorul Combinatului de Celuloză, Hârtie și Fibre Artificiale din Suceava, una dintre cele mai mari unități de acest gen din țară. A lucrat și după pensionare în activitatea de cercetare, fiind un specialist cu mare experiență în domeniu. Este autor a mai multor lucrări de specialitate dar și a unor volume de beletristică. 

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *