Dr. Irina Badrajan: Medicii de familie au rămas ultima linie de rezistență. Suntem din ce în ce mai puțini, mai bătrâni, mai bolnavi. Dar existăm, suntem foarte necesari și cerem sprijin!

Doctorul Irina Badrajan, secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, ea însăși medic de familie, a transmis prin intermediul paginii sale de facebook, un mesaj convingător, rațional și totodată emoționant.

Apelul doctorului sucevean vizează situația disperată în care au ajuns medicii de familie în această perioadă, lăsați deoparte în toate calculele care se fac la nivelul guvernului, a comitetelor, grupurilor de lucru, comandamentelor, a celorlalte structuri care gestionează în România criza Coronavirus.

Cu permisiunea domniei sale, transmitem mai departe acest mesaj, cu gândul că cine are urechi de auzit, va auzi apelul disperat pe care îl conține:

Cred că este momentul să tragem niște concluzii și să ne pregătim să înfruntam cu curaj și responsabilitate adevărul unei situații dure ce se rostogolește ca avalanșa peste viețile noastre. Cert este că nu am fost pregătiți din niciun punct de vedere pentru așa o situație. Ni s-a părut că nouă nu ni se poate întâmpla. Nu am crezut pe cei cărora li s-a întâmplat și ne-am văzut de conflictele și ambițiile noastre mărunte și meschine cu un egoism condamnabil. Și ce e mai trist este că cei care trebuiau să aibă grijă de noi au procedat la fel. Prioritățile au fost puse într-o ordine greșită și periculoasă. Oameni fără pregătire și viziune au luat hotărâri fără sens și logică menite să ascundă gunoiul sub preș. Rezultatul îl vedem. Trebuie să ne trezim! Imediat! Neputința trebuie să înceteze. Putem să rezistăm numai dacă cei care ne conduc vor lua hotărâri corecte și benefice consiliați de specialiști. Sunt convinsă că resursele noastre sunt insuficiente, mai ales cele umane.
Medicii de familie au rămas ultima linie de rezistență. Suntem din ce în ce mai puțini, mai bătrâni, mai bolnavi. Lucrăm pentru că nu are cine să ne înlocuiască, pentru că nu putem supraviețui cu pensiile penibile ce ni s-au dat. Este rezultatul unei politici sanitare aberante ce durează de ani de zile.
Și acum în această situație suntem încărcați cu sarcini suplimentare, îndemnați să rezistăm dar nu suntem pomeniți aproape deloc în lista cu personalul ce trebuie protejat. Sunt de acord că spitalele sunt prioritatea numărul unu. Dar gândiți-vă că populația trebuie să beneficieze în continuare de asistenta medicală primară . Pe lângă COVID 19,mai sunt o mulțime de alte probleme patologice și profilactice care nu suportă amânare. Trebuie să fim și noi protejați, luați în seama și ajutați.
EXISTĂM, SUNTEM FOARTE NECESARI ȘI CEREM SPRIJIN!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *