Dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava: Buget record alocat pentru sănătate pentru anul 2019

COMUNICAT DE PRESĂ

Declarația politică de astăzi, 13 februarie, aduce la cunoștința cetățenilor că domeniului sănătății i s-a alocat un buget record.

Săptămâna aceasta, Comisiile reunite pentru Sănătate și Buget Finanțe din Camera Deputaților și Senat au aprobat bugetul Sănătății pentru anul 2019.

Pentru prima dată, Ministerul Sănătății are prevăzut în proiectul de buget pentru anul 2019 cea mai mare sumă alocată vreodată, fiind vorba de o creștere cu 6 miliarde de lei față de anul trecut. Este o creștere care reprezintă 4,84% din PIB, în condițiile în care la începutul guvernării sănătatea avea un procent mult mai scăzut.

Investițiile beneficiază de 1,1 miliarde de lei, fiind vorba despre achiziția de aparatură, reparații capitale, finalizarea lucrărilor începute.

Medicina de familie va avea o creștere a bugetului de peste 22% comparativ cu anul trecut, medicina primară devenind din ce în ce mai importantă în asigurarea serviciilor medicale pentru pacienți.

Anul acesta, centrele medico-sociale și cabinetele școlare vor beneficia de creșteri importante la buget. Mai multe programe de sănătate vor primi finanțarea anul acesta, test pentru gravide pentru depistarea bolilor genetice, testarea markeri tumorali, programul de screening pentru deficitul de vitamina D. De asemenea, programul de Diabet juvenil, implementat de către CNAS din Fondul național unic de asigurări sociale, va beneficia de un buget majorat.

Domeniul sănătății este un pilon esențial pentru dezvoltarea României, iar pacientul poate fi tratat în țară ca și în celelalte state membre ale Uniunii Europene, beneficiind de tratamente inovative și servicii medicale de înaltă calitate.

În calitate de deputat în Comisia pentru sănătate și familie, dar și medic primar pediatru, voi susține implementarea tuturor politicilor de sănătate care vor contribui la asigurarea stării de sănătate pentru cetățenii din România.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *