Dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava: sănătatea nu are culoare politică. Privatizarea programelor de sănătate publică ar însemna mai puțini pacienți care ar beneficia de servicii de sănătate

Am susținut întotdeauna faptul că sănătatea nu are culoare politică.

PSD se opune privatizării sănătății. Această privatizare a programelor de sănătate publică ar însemna mai puțini pacienți care ar beneficia de servicii de sănătate, deoarece spitalele private solicită întotdeauna plata serviciilor precum masa, condiții hoteliere, și altele. O astfel de abordare ar însemna o ”privatizare mascată” a programelor de sănătate publică, ceea ce încalcă dreptul la sănătate garantat de Constituție pentru toți cetățenii. Mai mulți pacienți ar urma să se trateze contra cost în spitalele private, deși foarte mulți români nu și-ar permite niciodată plata unor servicii de sănătate private.

Prin creșterea ponderii de finanțare a spitalelor private din România din bugetul public se va reduce drastic bugetul pentru spitalele de stat, iar pe viitor vor putea apărea probleme legate de plata salariilor medicilor și asigurării serviciilor medicale în spitalele publice. De asemenea, prin privatizarea programelor de sănătate se va oferi accesul furnizorilor privați din România la programele de sănătate foarte scumpe.

Programele de sănătate sunt gândite pentru a asigura accesul tuturor pacienților la serviciile medicale din România. PNL nu ar trebui să împartă societatea în săraci și bogați când este vorba de sănătate. Venită aparent ca o îmbunătățire a serviciilor medicale, această măsură adoptată de către PNL va permite furnizorilor din mediul privat să acceseze fonduri mari din bugetul sănătății, nu neapărat creșterea calității actului medical, întrucât furnizorii privați urmăresc în mod logic profitul.

Guvernul Orban nu a câștigat guvernarea pentru a anula măsurile bune luate de către PSD pentru cetățeni și pentru România. Aceste acțiuni marca PNL vin în sprijinul oamenilor de afaceri.

În calitate de deputat PSD și medic pediatru consider că sistemul de sănătate trebuie să se bazeze pe principiul echității, iar dreptul la sănătate să fie respectat pentru fiecare cetățean, indiferent de statutul sociale sau financiar.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *