Dr. Maricela Cobuz – Deputat PSD Suceava: ”Copiii din România sunt ignorați de actuala guvernare PNL. Am votat împreună cu colegii parlamentari din grupul PSD, pentru respingerea OUG prin care Guvernul Orban amână dublarea alocațiilor”

Dr. Maricela Cobuz, deputata PSD Suceava anunță că în calitate de deputat membru în Comisia pentru sănătate și familie, am votat în data de 19 august, împreună cu colegii parlamentari din grupul PSD, pentru respingerea OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban amână intrarea în vigoare a legii privind dublarea alocațiilor. Potrivit Legii privind majorarea alocațiilor, acestea ar fi trebuit dublate începând cu 1 august 2020 de la 150 lei la 300 lei, respectiv de la 300 lei la 600 lei pentru copiii cu dizabilități.

De asemenea, transmite Maricela Cobuz, Curtea Constituțională a respins sesizarea Guvernului asupra legii privind dublarea alocațiilor, pe motivul neindicării surselor de finanțare. În momentul de față, Guvernul Orban are obligația să găsească soluții de finanțare privind dublarea alocațiilor copiilor din România și nu scăderea acestora cu 80%, așa cum se dorește în prezent.

”Nu există nicio scuză pentru ca actuala guvernare să nu găsească banii necesari pentru dublarea alocațiilor. Partidul Social Democrat propune ca sursă de finanțare veniturile obținute din impozitarea pensiilor speciale. Este momentul să luăm atitudine și să acordăm drepturile prevăzute de lege.

Din ziua în care a preluat guvernarea, în toate aceste 9 luni, Guvernul Orban a golit vistieria statului, neavând în momentul de față soluții pentru dublarea alocațiilor, creșterea punctului de pensie cu 40%, creșterea salariilor din învățământ, așa cum prevede legea.

Dublarea alocațiilor înseamnă un sprijin financiar pentru fiecare familie, dar și intrarea în normalitate. Suntem țara cu cea mai mica alocație pentru copii din Europa.

Copiii de astăzi reprezintă viitorul României de mâine. Dacă nu avem grijă de ei, vom contribui la exodul populației. Copiii n-au nicio vină că actuala guvernare liberală nu are ca prioritate un sprijin real pentru români”, a spus Maricela Cobuz

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *