Dr. Maricela Cobuz: ”Sănătatea românilor ar trebui să reprezinte o prioritate pentru PNL. Acest partid pune mai mult preț pe alegerile din 27 septembrie”

Într-un comunicat de presă, Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava, atenționează că ”sănătatea românilor ar trebui să reprezinte o prioritate pentru PNL. Acest partid pune mai mult preț pe alegerile din 27 septembrie. Încă din luna martie 2020 când toate țările lumii erau îngrijorate de izbucnirea pandemiei, PNL dorea alegeri anticipate”.

Maricela Cobuz arenționează că ”în timpul stării de urgență și de alertă din România, s-au extins afacerie la clientela de partid, unde chelneri sau patroni de pompe funebre au devenit peste noapte manageri de spitale, iar echipamentele de protecție precum: măști, combinezoane, viziere, soluții dezinfectante erau achiziționate la suprapreț.

Compania Națională Unifarm, care se află în subordinea Ministerului Sănătății, a vândut măști de protecție cu un adaos comercial de 71%. Potrivit raportului Curții de Conturi privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență, Unifarm a adus mari prejudicii statului român: măști supralicitate, afaceri pentru oamenii din partid.

În toată această perioadă, pandemia a scăpat de sub control. Suceava a fost izolată de restul țării prin carantinare, mii de români au rămas fără locuri de muncă, inclusiv investitorii din Bucovina și-au mutat afacerile refuzând să mai rămână în ”Lombardia României”. Rata șomajului în România a ajuns în prezent la 5,4%, crescând față de anii precedenți cu 2,3%. Potrivit INS, în luna iulie numărul şomerilor a ajuns la cifa de 484 mii de persoane, iar rata șomajului este încă în creștere.

În urma acestor dezastre economice, puterea de cumpărare a românilor a scăzut. În luna august 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, cele mai mari creșteri de prețuri la alimente s-au înregistrat în special la cele proaspete, respectiv la fructe + 15%, legume + 15%, citrice + 13%, dar și  făina + 7%. Cel mai mult suferă pensionarii are nu își pot asigura necesarul de alimente. Dublarea punctului de pensie, așa cum prevede legea nu a fost respectată de PNL; nici profesorii nu și-au primit mărirea de salarii de la 1 septembrie.

Este clar, sănătatea, educația, economia au avut de suferit. Milioanele de români să mai aibă încredere în PNL?”

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *