Evenimente

Drujbist mort după ce o bucată din copacul pe care l-a tăiat a căzut peste el, la Stulpicani

Ieri, 12  martie a.c., la secția de urgențe a spitalului Gura Humorului, la ora 16:15, a fost adus un bărbat de 55 ani din localitatea Stulpicani, angajat al unei societăți cu activități în domeniul exploatării lemnului, care a fost victima unui accident de muncă. După 15 minute de la sosirea la urgențe, bărbatul a intrat în stop cardiorespirator și a decedat .

Bărbatul era drujbist și lucra la firma care desfășura activități de exploatare a materialului lemnos în partida din UP Tîrla situată pe raza Cantonului Silvic Tarnița din cadrul Ocolului Silvic Stulpicani.

În dimineața de 12.03.2020, în jurul orei 08.00, echipa de muncitori a plecat spre punctul de lucru, iar în jurul orelor 15.30, victima a tăiat un arbore care în momentul căderii s-a așchiat, o bucată din trunchi lovindu-l.

Imediat după accident, bărbatul a fost transportat la Spitalul orășenesc Gura Humorului unde a fost diagnosticat cu „traumatism toracic drept posterior, fracturi costale, pneumotoroc, soc cardiogen, insuficiență respiratorie”, ulterior intrând în stop cardiorespirator, fiind declarat decedat .     

În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului care se află la Morga Spitalului Gura Humorului, în vederea  stabilirii cauzei decesului.

Cercetările sunt continuate de Poliția Orașului Frasin sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” , „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, urmând a se face propuneri procedurale prin parchet.  

S-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului care a stabilit continuarea cercetărilor în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *