Mopan Suceava
Administratie

Drum de legătură între Autostrada A7 și PTF Vicovu de Sus, anunțat de președintele CJ, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că va propune în următoare ședință de Consiliu Județean un proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii acordului de parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și județul Suceava, prin Consiliul Județean Suceava, pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Drum de Legătură Autostrada A7 – PTF Climăuți – PTF Vicovu de Sus”.

”Este un demers care înseamnă un pas foarte important pentru decongestionarea traficului din localități. Acest drum, care va face legătura cu Autostrada A7, va contribui și la dezvoltarea economica și turistică a zonei.

Realizarea investiției pe cele două tronsoane de drum va permite preluarea traficului greu din PTF Vicovu de Sus către Autostrada A7 pentru a nu mai fi traversate localități de pe actualul traseu, orașul Vicovu de Sus, Municipiul Rădăuți și nici podul de la Milișăuți, fiind util și în perspectiva deschiderii PTF Climăuți.

Drumul, cu o lungime de 37 km la regim de drum național, va avea 15 intersecții la nivel cu alte drumuri și una la nivel cu calea ferată și o valoare estimată a proiectului de circa 97 milioane de euro, finanțare cu fonduri europene, prin Programul de Transport 2021-2027”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other