Drumul care leagă Mălini de Slatina și Găinești, modernizat de Consiliul Județean Suceava. Gheorghe Flutur: modernizarea va contribui la dezvoltarea turismului

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava s-a aflat azi la Găinești, pe drumul județean care leagă Mălini de Slatina și Găinești, pe traseul care vine spre Mănăstirea Slatina, drum care are 12,3 km și care este modernizat de CJ Suceava.

Președintele Flutur a precizat că aici vor fi construite 4 poduri noi, de 6 m, un pod reabilitat și 29 de podețe.

”Lărgim drumul, platforma drumului va avea 8 metri, din care 6,5 m de carosabil. E vorba de două straturi de asfalt, e vorba de 2,5 km de ziduri de sprijin și peste 10 km de șanțuri. Această modernizare deschide această zonă spre dezvoltare turistică pentru că acest traseu Găinești- Slatina are un potențial turistic extraordinar”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai spus că pe acest traseu s-a tras apă și canal și, acum, CJ Suceava, cu 5 milioane de euro de la Guvernul României, finanțează modernizarea acestui drum.

”Sunt peste 50 de drumuri laterale care vor fi racordate cu acea porțiune de 20 de metri stânga dreapta de la drumul principal. E important pentru ca cei care vin de pe aceste drumuri să aibă confortul racordării la drumul județean din zonă”, a spus Flutur.

”În această vară am lucrat și la modernizarea celuilalt drum de la Mălini, care merge spre Borca, am lucrat la modernizarea drumului de la Cornu Luncii spre Mălini și procesul de modernizare a drumurilor județene din Suceava continuă.

Nu numai aici avem șantiere. Avem șantiere la Boroaia, la Vulturești, la Hârtop, la Mușenița, pe Rarău, la Pleșa, Mănăstirea Humorului, la Horodniceni, la Satu Mare. Acum, când vremea ne permite, noi tragem tare, ca să câștigăm timp, pentru că vine vremea rea și atunci va fi mai greu pentru constructori” a transmis Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *