Drumul de la piatra brută la bijuterie în expoziţia MINERALIA, la Muzeul de Științele Naturii Suceava

Muzeul Bucovinei deschide luna aprilie cu o nouă ediţie a celei mai mari expoziţii dedicată exclusiv pietrelor fine, pietrelor de podoabă, pietrelor preţioase şi cristalelor. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 17 – 21 aprilie 2019, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava.

Devenită o tradiţie în calendarul evenimentelor organizate de Muzeul Bucovinei, expoziţia invită pasionaţii lumii mineralelor, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, unde vor găsi peste 100 de specii  minerale în eşantioane de colecţie, roci cu fosile, meteoriţi si cristale cu forme naturale; roci sculptate şi obiecte de decor din agat, jasp, calcar, jad sau malachit. Lângă acestea vor putea fi admirate Gemele – pietre cu calităţi estetice superioare – sunt prezentate sub forme şlefuite pentru a scoate în evidenţă frumuseţea, culorile sau transparenţa.

Publicul va putea putea admira și achiziționa bijuterii dintre cele mai diverse, medalioane zodiacale, brăţări, cercei sau coliere elaborate, toate din pietre de podoabă, fine sau preţioase.

„Mineralul pus în evidenţă la această ediţie va fi rubinul. O piatră preţioasă din familia corindonului, cunoscută pentru culoarea roşu intens, de unde a primit și numele (din latină rubinus=cel roşu). Natural apare în roci metamorfice formând cristale hexagonale de duritate mare, imediat sub diamant. Cele mai frumoase piese din bijuteriile cu rubin provin din Asia – Myanmar, Sri Lanka sau Brazilia”, transmit organizatorii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *