DRUMUL DE LUT, SPAIMA CULTURILOR AGRICOLE DE LÂNGĂ VARIANTA RUTIERĂ ALTERNATIVĂ DE LA MILIȘĂUȚI VA FI ASFALTAT PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUNII SEPTEMBRIE, DECLARĂ PRIMARUL DE MILIȘĂUȚI, MIRCEA LAURUS

Este cunoscut faptul că  drumul cel vechi care face legătura între Suceava și Rădăuți prin Milișăuți peste podul din beton construit acum jumătate de veac peste apa râului Suceava, nu mai este utilizabil fiindcă  unul dintre piloni a fost grav avariat.

Știm de asemenea că s-a încercat remedierea situației prin intervenția prefecturii, a orașului Milișăuți și a unei firme de construcții. Podul din tuburi din beton, primul instalat, a fost luat de ape la nici 5 zile de când a fost amplasat de-a curmezișul apei râului Suceava. Firma constructoare – Test Prima SRL a acceptat să reconstruiască podul provizoriu. Societatea comercială care a câștigat licitația pentru reabilitarea podului cel mare, din beton, pe DN2D, a construit la rândul ei, un pod provizoriu peste apa Sucevei. Ambele structuri din categoria operatorilor ce fac eforturi să intre pe sub pielea UAT-urilor locale au înjghebat câte un pod provizoriu, care au fost, cu o zi în urmă, la un pas de a fi distruse din nou de apa mare de pe cursul râului Suceava.

Dar bucuria oamenilor din Milișăuți precum și a celor din Satu Mare, este cu atât mai mare cu cât primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus, a transmis că până la sfârșitul lunii septembrie, drumul de pământ de la Milișăuți către Satu Mare, Drumul comunal 2, principala alternativă rutieră către Rădăuți, va fi asfaltat.

”Drumul care face legătura între Milișăuți și Satu Mare  este foarte mult folosit după ce podul peste apa Sucevei a fost afectat de inundații. Se lucrează la amenajarea șanțurilor pentru preluarea apelor pluviale. S-au făcut drenaje, și se lucrează la realizarea șanțurilor ce vor fi betonate. Lucrarea este realizată în proporție de 50% pe traseul de aproximativ 1,5 kilometri de drum nemodernizat”, a declarat primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus. El a mai spus că după ce lucrările de amenajare a șanțurilor și a rețelelor de drenare, vor fi terminate, se va trece la asfaltarea drumului care și-a dovedit utilitatea în această vară, ca o variantă rutieră folositoare atât pentru locuitorii orașului Mișăuți cât și pentru traficul rutier din zonă. ”Dacă nu vor fi probleme de ordin meteorologic, turnarea asfaltului se va face până la sfârșitul lunii septembrie pe acest drum comunal. Nu vrem ca lucrarea să se prelungeacă spre sezonul rece. Firma Hidroterra, care și-a asumat investiția, a dat garanții că va duce lucrarea la bun sfârșit foarte repede”, a transmis primarul orașului Milișăuți Mircea Laurus care a precizat că. în intervalul în care se va turna asfaltul, circulația pe drumul comunal Milișăuți – Satu Mare, cu legătură către Rădăuți se va desfășura pe un singur sens, alternativ.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *