DSP Suceava avertizează populația să nu procure și să nu folosească medicamentele ”minune” anticovid aduse ilegal din Basarabia de comercianții din Bazar

Se știe de ceva vreme că prin Bazar ori pe la ”rușii” din piețe se pot găsi medicamente care, susțin unii, ar trata covidul, aduse în principal din Basarabia dar și din alte părți ale spațiului ex sovietic.

Direcția de Sănătate Publică Suceava, prin vocea directorului executiv, farmacist Olivia Ioana Vlad, a atras ateția populației să nu cumpere și să nu consume aceste medicamente, care nu dețin avizul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România. Mai mult, DSP Suceava a solicitat acestei agenții să demareze acțiuni de verificare.

”Direcția de Sănătate Publică a Județului Suceava a primit semnale din diverse surse că în diferite locuri (bazar, piețe) din Suceava se comercializează medicamente antivirale aduse din țările din estul României.

Precizăm ferm că este ilegală comercializarea de medicamente în alt loc decât în farmacii autorizate și este ilegală comercializarea de medicamente care nu dețin avizul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România!

Direcția de Sănătate Publică Suceava atrage atenția că probabil aceste medicamente au intrat ilegal în România, deci trebuie intensificată vigilența la punctele de trecere a frontierei.

Insistăm asupra recomandărilor către populație, ca în cazul în care exisă suspiciunea de îmbolnăvire (indiferent de diagnostic) să se adreseze de urgență medicului de familie sau unităților spitalicești (în caz de urgență) și să evite tratamentul cu medicamente recomandate de persoane neautorizate.

Medicii cu drept de practică din Romania, care răspund de viața și sănătatea pacienților lor, prescriu în temei legal,  medicamente care se găsesc în farmaciile autorizate.

Nu se pune problema eficienței acestor medicamente și a recunoașterii lor oficiale, câtă vreme NU DEȚIN AVIZUL Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

Conform competențelor sale, DSP Suceava a sesizat Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România,  pentru a lua eventuale măsuri sau a planifica acțiuni de verificare, conform domeniului de activitate privind autorizarea medicamentelor de uz uman și controlul în utilizare a medicamentelor de uz uman.”, a transmis directorul executiv al DSP Suceava, farmacist Olivia Ioana Vlad.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.