DSP Suceava confirmă: profesoara din Suceava venită din China nu are infecție cu coronavirus

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, ec. Silvia Boliacu a confirmat printr-un comunicat de presă, transmis astăzi după amiază, că probele pacientei de 33 de ani, din Suceava, transferată și internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași, suspectă de infecție cu coronavirus, sunt negative atât pentru gripă cât și pentru noul coronavirus.

”Tânăra nu este infectată cu noul coronavirus. În aceste condiții, medicii infecționiști din unitatea sanitară ieșeană vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afecțiuni, dacă este cazul.

Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava respectă și aplică, în continuare, procedurile de raportare și comunicare, precum și protocoalele care au fost transmise de câtre Ministerul Sănătății și Institutul Nsțional de Sănătate Publică – Centru Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile”, a declarat în comunicatul de presă Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, ec. Silvia Boliacu.

Ulterior, Institutul ”Matei Balș” din București a anunțat că femeia are totuși o formă de gripă:AH3.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *