DSP Suceava relansează campania de screening pentru depistarea activă precoce a cancerului de col uterin, programul acțiunilor, pe localități

 

Directorul executiv al DSP Suceava, ec. Silvia Boliacu a transmis că începând cu luna martie 2020, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății, Compartimentul de Asistență Medicală Comunitară, Cabinetele Medicilor de Familie, autoritățile publice locale în colaborare cu Institutul Regional de Oncologie Iaşi,  relansează campania de screening pentru depistarea activă precoce a cancerului de col uterin prin efectuarea testării Babeș Papanicolau la populația feminină cu vârste cuprinse între 25 și 64 ani.

Institutul Regional de Oncologie Iaşi, prin unitățile mobile cu care a fost dotat de Ministerul Sănătății și specialiștii de care dispune, vine în sprijinul rețelelor de screening organizate în județul nostru.

Autospecialele pentru depistarea cancerului de col uterin, complet utilate şi dotate se vor deplasa după cum  urmează:

  • Orașul Siret –  26 martie 2020, începând cu ora 9,30 –  locația – Policlinica Siret,  Unirii  Nr 1
  • Municipiul Rădăuți – 27 martie 2020, începând cu ora 9,30   –  locația – Cabinet dr. Lazăr Gabriela și dr. Bogdan Botez,  Ștefan cel Mare Nr. 25
  • Comuna Vadu Moldovei –  3  aprilie 2020 – locația – Primărie
  • Comuna Moldovița – 10 aprilie 2020 –  locația – Centru Adam Moldovița

 

 

Testarea este gratuită, recoltarea fiind efectuată în condiții de sterilitate, de către medici specialiști de la Institutul Regional de Oncologie Iaşi implicați în derularea programului.

Beneficiare ale programului sunt femeile cu vârste cuprinse între 25 și 64 ani, indiferent dacă sunt sau nu asigurate.

Informații suplimentare despre derularea acestei campanii puteți afla de la medicii de familie și de la Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava, compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății, persoană de contact, asistent medical Zica Aga, tel. 0744194085.

”Suntem siguri că prin implicarea mass-mediei locale, a medicilor de familie, autorității publice locale, autorității județene de sănătate publică vom reuși să conștientizăm comunitatea cu privire la importanța prevenției în vederea reducerii incidenței formelor invazive ale cancerului de col uterin și mortalității specifice prin cancer de col uterin. Vă mulțumim pentru colaborare”, a transmis directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *