DSP Suceava va cere Ministerului Sănătății suplimentarea unităților sanitare de suport COVID-19 destinate tratării pacienților cu forme ușoare în județul Suceava

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat astăzi ora 18:00, în ședintă extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava.

Subiectele discuțate au vizat analiza situației epidemiologice de la nivelul județului Suceava, conform datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, ce arată o creștere semnificativă a persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, precum și măsurile suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic.

S-a ajuns la concluzia că  în județul Suceava se impune adoptarea de măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, prevăzute de Hotărârea Guvernului României nr. 856/2020.

Dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean a precizat că unitatea spitalicească pe care o conduce  este desemnată ca spital suport pentru a putea asigura asistența medicală pentru urgențele non-covid, în condițiile în care Spitalul Municipal Rădăuți a fost desemnat ca suport doar prin secția de boli infecțioase.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean a precizat că joi dimineață va înainta către Ministerul Sănătății lista cu suplimentarea de unități sanitare de suport COVID-19 destinate tratării pacienților cu forme ușoare.

Propunerea DSP Suceava va fi supusă aprobării CJSU Suceava în ședința extraordinară de mâine, 22.10.2020, ora 12:00, în care vor fi analizate și propunerile privind adoptarea unor măsuri suplimentare la nivelul unor localități din județ.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *