Duminică a fost sfințit sediul Partidului Național Țărănesc Maniu – Mihalache din Suceava. Organizația este condusă de dr. Petrea Dulgheru

Duminică, 8 ianuarie 2023, a fost sfințit sediul Organizației Județene a Partidului Național Țărănesc Maniu – Mihalache (PNȚMM) din Suceava. Organizația, a cărei conduceri a fost preluată de doctorul  Petrea Dulgheru, își are sediu în corpul de clădire destinat partidelor politice, de lângă Piața Mare a municipiului Suceava.

Slujba de sfințire a fost oficiată de preotul dr. Viorel-Ioan Vârlan, paroh al Bisericii In Memorian din Suceava, cu hramul Nașterea Maicii Domnului.

Slujba oficiată de părintele Vârlan a fost cu atât mai emoționantă, cu cât biserica unde slujește a fost construită tocmai pentru a cinsti memoria victimelor comunismului, lângă Palatul Justiției de acum, acum 70 de ani loc de crunte chinuri pentru cei care au fost considerați indezirabili de regimul comunist.

La serviciul religios și apoi la întâlnirea care a urmat, au fost prezenți, alături de Petrea Dulgheru, care a avut inițiativa înființării unei organizații județene a  PNȚMM la Suceava, a participat președintele Partidului Național Țărănesc Maniu – Mihalache, dr. Iulia Costin – Gorea, președintele organizației județene Maramureș a formațiunii politice, dr. Gheorghe Simaș, precum și membri ai organizației sucevene a PNȚMM, proaspăt constituite.

Doctorul Petrea Dulgheru și-a prezentat intențiile privind reconstruirea politicii național – țărăniste autentice, recunoscând că a pornit practic de la zero, dar s-a înconjurat repede de oameni valoroși. A făcut un recurs la istorie, rememorând personalitățile care au configurat doctrina național – țărănistă pe parcursul unui veac: Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu. A arătat care sunt ideile cu care va acționa în lupta politică de recâștigare a prestigiului acestui partid istoric, acum fragmentat.

Președintele național al PNȚMM, Iulia Costin-Gorea a transmis un mesaj de încredere către nou înființata organizație condusă de Petrea Dulgheru.

Gheorghe Simaș, de profesie medic veterinar, ca și Petrea Dulgheru, președintele organizației PNȚMM Maramureș a vorbit cu însuflețire despre legătura pe care politicienii de astăzi au pierdut-o cu țăranii, acum redenumiți ”fermieri”, despre faptul că în 1996, PNȚCD a câștigat alegerile prin voturile intelectualilor, cei din mediul rural fiind momiți cu pomeni electorale dar și despre faptul că medicii veterinari constituie un vector esențial în relația cu cei care produc cu adevărat, cei care lucrează în agricultură și care își doresc o viață mai bună.

Atașăm o filmare postată pe YouTube a  evenimentului de sfințire a noului sediu al PNȚMM Suceava, care a avut loc duminică, 8 ianuarie, 2022.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *