Duminica șoferilor neastâmpărați, la Putna: un vicovean de 24 de ani, posibil alcolizat, a ignorat semnalele polițiștilor și a vrut să dispară în noapte

Duminică seara, 04.10.2020, la ora 21:55, un echipaj de poliție care se afla în timpul serviciului de supraveghere și control al traficului rutier pe DN2H în localitatea Putna, a efectuat semnale regulamentare de oprire acustice și luminoase a  autoturismului marca Audi A6, culoare gri, înmatriculat în Regatul Unit al Marii Britanie, care avea direcția de deplasare dinspre localitatea Bivolărie spre centrul comunei Putna. Conducătorul auto, un tânăr de 24 de ani din Vicovu de Sus, a ignorat semnalele și și-a continuat deplasarea, a mai parcurs aproximativ 500 m, ulterior fiind oprit.        

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică a fost condus la Sediul Poliției Municipiului Rădăuți unde i s-a solicitat să se supune testării cu aparatul etilostest, la ora 22:45, însă acesta a refuzat. I s-a adus la cunoștință faptul că va fi condus la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzul sau sustragerea de la aceasta constituind infracțiune. La unitatea spitalicească acesta a refuzat examenul clinic și de asemenea a refuzat recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză urmează a se efectua cercetări  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, șoferul fiind sancționat contravențional pentru că nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate și pentru că nu avea asupra sa documentele autoturismului, iar asigurarea obligatorie era expirată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *